Το νησί παραμένει χωρίς μόνιμους παθολόγους εδώ και ενάμιση χρόνο μετά τη παραίτηση Διευθυντή και επιμελήτριας, ενώ παράλληλα η έλλειψη παιδιάτρου εντείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Ιδρύματος σε βασικές ιατρικές ειδικότητες και αυξάνει τις διακομιδές
Κραυγή αγωνίας εκπέμπει ο μοναδικός καρδιολόγος, εδώ και ένα μήνα, στο νοσοκομείο της Κω, ενώ την ίδια ώρα αυξάνουν μέρα με την ημέρα τα προβλήματα στο ΕΣΥ μετά από τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Όπως μεταδίδει η «Ροδιακή» ο καρδιολόγος στην Κω, Τσετίν Μάντατζη, από το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιεί διαμαρτυρία, στον αύλιο χώρο του νοσοκομείου του νησιού.
Ο ίδιος κρατώντας πλακάτ που έγραφε «έφθασα στο όριά μου, θέλω βοήθεια» τονίζει ότι εδώ και 8 μήνες βρίσκεται σε υπηρεσία 25 ημέρες τον μήνα, ενώ έχει μείνει μόνος του σε όλη την Καρδιολογική κλινική.
Παράλληλα ο καρδιολόγος κατηγορώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου για αδιαφορία, τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν στο νησί του Ιπποκράτη να υπάρχουν αυτές οι ελλείψεις».
«Για να κάνω όλο αυτό έχω τρελαθεί» σημείωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι είναι δύο χρόνια στο νοσοκομείο και δεν θέλει να φύγει.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ, την ίδια στιγμή σε απόγνωση βρίσκεται η τοπική κοινωνία στην Κω καθώς από το νοσοκομείο του νησιού αποχώρησε, μετά την ολιγοήμερη απόσπαση του από το νοσοκομείο Σύρου, ο παθολόγος που κλήθηκε να καλύψει τη κλινική για μια εβδομάδα. Η επόμενη παθολόγος που είχε αποσπασθεί, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα το νησί να παραμένει χωρίς μόνιμους παθολόγους εδώ και ενάμιση χρόνο μετά τη παραίτηση Διευθυντή και επιμελήτριας.
Παράλληλα, η έλλειψη παιδιάτρου εντείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Ιδρύματος σε βασικές ιατρικές ειδικότητες και αυξάνει τις διακομιδές.
Για «επιδείνωση της κατάστασης μέρα με τη μέρα» κάνουν λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, οι εκπρόσωποι των Νοσοκομειακών Γιατρών.
«’Η έλλειψη Παθολόγων Παιδιάτρων και Καρδιολόγων εντείνει την ανασφάλεια και την ανησυχία καθώς αυξάνεται και ο τοπικός πληθυσμός λόγω τουρισμού και τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται. Αυτή τη περίοδο οι διαμένοντες στο νησί μαζί με τους τουρίστες, ξεπερνούν τους 150.000 ενώ το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει και συμβάντα από γειτονικά νησιά» υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω.